Vælg en side

Med en god idé, en passion for freestyle-rap og en stor portion gå-på-mod er det lykkedes den 20-årige freestyle-rapper og studerende Simon Hansen Vestergaard fra Viborg at få freestyle-rapgruppen Ordets Magt til at give et show i sin fødeby i forbindelse med Viborg Festuge 2013 – og måske på sigt få sin store passion til at sætte SPOR i Viborg.

Af Britt Louise Hansen

Udsendt som nyhed på Viborg Festuges hjemmeside

år klokken slår 22 den 20. september 2013, indtages Studenterhuset i Viborg af den aarhusianske freestyle-rapgruppe Ordets Magt. En times improvisatorisk ord-marathon for unge i alle aldre, hvor det handler om at være til stede i nuet. Simon Hansen Vestergaard, som selv er født og opvokset i Viborg, fik idéen til arrangementet, som han satte sig for at føre ud i livet:

”Jeg synes, at der har været stor efterspørgsel på rap og noget mere kulturelt for unge i Viborg. Der har været rap, f.eks. med L.O.C., men ikke freestyle, som er mere undergrunds-agtigt og kan noget helt særligt. Det er rap på en anden måde.”

 

Hør Simon fortælle om, hvordan han fik idéen til koncerten med Ordets Magt:

 

Vejen gik gennem Brændpunktet

Simon fik øje på Brændpunktets Facebook-side, hvor man kunne komme med forslag til arrangementer til Viborg Festuge 2013. Han skrev en mail om, at han syntes, at der manglede noget for unge, og blev kontaktet dagen efter, hvor han fik til opgave at lave et freestyle-arrangement på Brændpunktet:

”Jeg havde mødt Kejser A og Ham den Lange, begge fra Ordets Magt, da jeg gik på Gøglerskolen i Aarhus. Og så tænkte jeg, at det kan vi godt bruge her i Viborg.”

Og herfra gik vejen videre til at få Ordets Magt til Studenterhuset i Viborg i forbindelse med Viborg Festuge 2013, godt hjulpet på vej af nogle gode private sponsorer, som Simon selv har taget kontakt til, og som er meget positive omkring projektet.

 

Hør Simon fortælle, hvad du kan forvente af arrangementet med Ordets Magt:

 

Freestyle er for alle

Ifølge Simon Hansen Vestergaard er freestyle-rap ikke kun for unge, men henvender sig til alle aldre:

Den aarhusianske freestyle-rapgruppe, Ordets Magt.

”Det, freestyle-rap kan, er at tale til publikum i nuet. Man oplever kun det, man hører, én gang. En freestyle-rapper bruger nuet og det, der er omkring ham, og griber publikum der, hvor de er. Det er ikke bare drenge, der snakker om ”fuck dig”. Det et er sjovt, det, de siger til hinanden og aldrig ondt ment.”

 

 

 

Selvom netop dette arrangement er planlagt i forbindelse med Viborg Festuge 2013, har Simon Hansen Vestergaard et håb om, at arrangementet også vil sætte sig spor i Viborg for eftertiden:

 

Med en idé, som det er lykkedes at føre ud i livet, og et håb om, at det også vil ske for mange andre, slutter Simon Hansen Vestergaard:

”Jeg vil gerne vise folk og Viborg Kommune, at man godt kan det her selv, hvis man vil.”

Læs også:

error: Content is protected :)