Vælg en side

Det blev en festival i fællesskabets navn. Sangskrivere, publikum, arrangører og mange andre, der tog del i Melodica Aarhus 2013, fandt sammen i hyggeligt samvær, inspirerende samarbejder og nye spirende venskaber. Alt sammen på tværs af forskelligheder, landegrænser – og måske endda enkelte personlige grænser – i en fælles oplevelse af den helt særlige Melodica-ånd.

Udgivet på www.melodica.dk

”Jeg har aldrig spillet for så stille et publikum før,” lød det fra Dad Rocks! a.k.a. Snævar Njáll Albertsson, da han rundede af på Backstages scene torsdag aften. Og ganske rigtigt var det som om, at Melodica Aarhus 2013 var omkranset af en særlig og samstemmende lydhørhed, respekt og kærlighed til musikken, som mange af de optrædende også kunne mærke.

Også vejrguderne havde gjort deres til at skabe gode rammer for den østjyske sangskriverfestival. De lune forårsaftener og den programsatte vekslen mellem Gyngens og Backstages scener indbød til, at publikum, artister og arrangører kunne bruge gården mellem de to spillesteder som en velplaceret oase med plads til en snak, en cigaret eller en mulighed for at lære nye mennesker at kende. Ja, hvis det da ikke var, fordi man lige skulle nå en portion velsmagende daal eller chili con carne fra Gyngens køkken i den ganske korte pause mellem to acts.

Se med her: Den officielle video fra festivalen, lavet af Michael Marquard Lund:

 

Takket være de mange engagerede og dygtige sangskrivere – nogle solo, og andre med band – samt et aldeles lyttende og nærværende publikum var der masser af publikuminddragelse i de fremførte sange i form af flerstemmig fællessang, body-stomp, knips og klap, hvilket blot bidrog til en atmosfære af fællesskab og samhørighed. Samtidig bestod mange af optrædenerne af et samarbejde mellem to eller flere sangskrivere – nogle planlagte, andre på eget initiativ – så de mange fremmødte musikentusiaster i de stort set fyldte sale kunne opleve, at nogle gange giver en plus en meget mere end to.

Der var skrevet co-writes – hele ni af slagsen, og hver og en med sin helt særlige skønhed. Nogle blev øvet flittigt i de små hjem, hvor Melodica-artisterne traditionen tro fik husly af den Aarhus-residerende del af netværket i de tre dage, festivalen stod på. Andre af sangene blev finpudset på en solbeskinnet tagterrasse i Aarhus midtby, blot ti minutter inden sceneoptræden. Alle blev de uropført på Tir Na Nòg lørdag aften, hvor de overstrålede den sporadiske jubel fra de ivrige fodboldfans, som var mødt op af helt andre årsager end sangskrivermusik. En hyggelig eftermiddag og aften med dygtige sangskrivere og dejlige nykompositioner, og med et notalgisk tilbageblik på den afslappede pub-stemning, som Melodica Aarhus ydmygt startede ud med for blot tre år tilbage.

Jo, Melodica Aarhus 2013 er bestemt værd at se tilbage på som en oplevelse, hvor det store blev til i det små. I de små snakke mellem mennesker og koncerter. I de nyskrevne sange, som blev skabt ud af blot få idéer. I de få, stille, unikke øjeblikke, hvor tiden gik i stå, og publikum bare lyttede. Og i det lille ord ”tak”, som næsten alle de udenlandske sangskrivere havde tillært sig og som blev brugt i rig udstrækning, når de stod på scenen.

Fra holdet bag Melodica Aarhus 2013 skal der også lyde en stor TAK til alle, der bidrog til at gøre Melodica Aarhus 2013 til en enestående festival.

Se flere videoer fra Melodica Aarhus 2013 på Melodica Aarhus’ YouTube-kanal.

Læs også:

error: Content is protected :)