Vælg en side

Da den australske sangskriver Pete Uhlenbruch igangsatte den første Melodica Festival i 2007, var det med en trang til at gå udenom musikindustrien og skabe en musikalsk event, der fokuserede på det grundlæggende: Kærligheden til musik.

Af Britt Louise Hansen

Udgivet på www.melodica.dk

“Jeg tænkte, at det kunne være rart at give mine sangskrivervenner muligheden for at træde uden for ”musikindustrien” i en weekend og vende tilbage til det grundlæggende, hvilket jeg anser for at være mødet med nye mennesker gennem en fælles kærlighed til musik. Og det er det, Melodica i virkeligheden handler om.”

Den australske sangskriver, troubadour og initiativtager, Pete Uhlenbruch, fortæller historien om Melodica-bevægelsens første spæde skridt i 2007, og om den vision, som det hele opstod ud af.

Brug for et sangskriverfællesskab

“Jeg havde denne her åbenbaring i en café, da jeg gennemså min mobiltelefons kontaktliste og bemærkede, at alle mine venner var sangskrivere, men aldrig havde haft et sted at samles omkring det.”

På det tidspunkt var musikscenen i Melbourne levende med mange kunstnere, spillesteder, en stor lokalradio og en lokal presse, selvom græsrodsniveauet af sangskrivere endnu ikke havde fået fodfæste:

“Før festivalen startede i Australien i 2007, havde sangskrivere ikke mange muligheder for at samles og lære hinanden bedre at kende. Normalt møder man en eller to kunstnere til en koncert, men kun kortvarigt mellem lydprøver, forestillinger og øl.”

Den australske sangskriver og grundlægger af Melodica, Pete Uhlenbruch.

Den australske sangskriver og grundlægger af Melodica, Pete Uhlenbruch.

For slet ikke at nævne det svære i at slå igennem som musiker:

“Musikscenen, hvor jeg kommer fra, er også meget konkurrencedygtig med kunstnere, som virkelig kæmper for at få en chance på et anstændigt spillested, airplay og presseomtale. Det er hårdt arbejde at forsøge at opbygge en musikkarriere, og det tager en masse energi. ”

Blæst omkuld

Realiseringen af ​​Melodica var derfor ikke langt væk, og den første festival fandt sted i Melbourne, Australien, den 15. december 2007:

“Festivalen begyndte som et sjovt eksperiment for at se, hvad der ville ske, når du sætter en masse sangskrivere sammen på et hyggeligt sted i en hel weekend og sætter dem til at spille akustisk musik for hinanden, ikke for penge, ikke for at få succes, men bare for at dele deres håndværk og deres kærlighed til sange. Som en bonus blev publikum blæst omkuld af oplevelsens intensitet! Både kunstnere og publikum nød virkelig festivalens fællesskabs-ånd, hvor man møder nye venner og skaber nye netværk, hvilket ofte sker.”

Med tiden er Melodica-bevægelsen blot blevet større og større, til stor glæde for Pete Uhlenbruch:

“For nogle sangskrivere, såsom mig selv, som er dybt involveret, er det blevet lidt af en livsstil … Som kunstner og sangskriver er det her noget af det bedste, jeg har haft fornøjelsen af være involveret i.”

Læs også:

error: Content is protected :)